Home    DPC    Info

27-05-2010
I’ts nieuwe logo en slogan

Het nieuwe logo van It’s is op itsonline.nl en in de folders en winkels al te zien. Dus ik ging op zoek naar wat meer informatie over het nieuwe logo. Op hun site staat het volgende;

In 2010, bij het 100-jarig jubileum van It’s, is ervoor gekozen om de formule een complete restyling te geven. It’s gaat hierbij terug naar de kern van haar historie en zal opnieuw de naam It’s Electronics voeren. Daarbij hoort een compleet nieuw logo en nieuwe huisstijl die vanaf mei 2010 in Nederland wordt uitgerold.

Dus een nieuw logo, ze stappen af van het oude logo, met de 3d tekst en veel verschillende kleuren, naar een nieuw zwart wit logo met een rode stip op de i. Ook is meteen te zien dat ze er weer It’s Electronics van gemaakt hebben. Het logo oogt rustiger en volwassener dan het oude. Als beeldmerk is het zeker te herkennen en door het formaat en de losse slogan ernaast of eronder is het makkelijker toepasbaar geworden.

Vooral de slogan vind ik veel beter, eerst was het It’s en ging het om jou! Maar wat ging er om jou? Wat deden hun? Waren ze goed? Nu is het duidelijker geworden, de slogan gaat niet over jou, maar over wie zij zijn. It’s Electronics en ze geven jou de Best buy en Best service. Dat is duidelijke taal.

Het enige is dat ik bij deze slogan het gevoel krijg of ze de BCC direct aanvallen aangezien de slogan van de BCC nog altijd Low pricing, High service is. Of heeft de BCC slogan hun misschien inspiratie gegeven? Hoe dan ook vind ik het beter geworden. Al was het alleen al omdat door de herhaling het word Best blijft hangen.

Update 28-05-2010
Voordat ik mijn blog schreef had ik al informatie opgevraagd bij It’s over het nieuwe logo en ik heb net telefonisch contact gehad met hun. Dit gaf mij de mogelijkheid om bepaalde vragen te stellen over hun nieuwe logo. Iets wat ik me hiervoor al afvroeg was het kleurgebruik, zwart-wit was logisch, maar waarom rood? Hierop kreeg ik het antwoord, dat dit gedaan was om de aandacht op te kunnen eisen als het beeldmerk voor promoties of aanbiedingen werd gebruikt zoals in de folder.

Na ons gesprek ben ik dus de oude en nieuwe folders gaan bekijken en inderdaad is dit in de folder goed te zien, van de gekleurde blokken in de oude folder, word er nu de vorm gebruikt van het It’s logo in de kleur rood. Helder, duidelijk en herkenbaar.

Tags : Design, Logo, Website, Reclame, It´s, BCC

Delicious Facebook Linkdin Twitter Rstat Bookmarks Hyves

Gerelateerde artikelen

Laat gerust een reactie achter!