Home    DPC    Info

08-01-2012
Nieuw logo voor SNS REAAL Fonds

Op 4 januari heeft SNS REAAL Fonds een nieuwe huisstijl en een nieuw logo geintroduceerd. De nieuwe stijl is door Irma Boom Office ontwikkeld. De reden voor de nieuwe huisstijl komt omdat ze naast projecten op het gebied van Kunst & Cultuur ook initiatieven steunt ten behoeve van Jongeren & Maatschappij. We willen dat deze verandering ook zichtbaar is in onze visuele identiteit, aldus Marie Hélène Cornips, algemeen directeur SNS REAAL Fonds. Belangrijke kenmerken van het nieuwe logo zijn dat het beeldend is, autonoom en tijdloos.

Doordat alle elementen nu van gelijke grootte zijn is een evenwichtig woordbeeld ontstaan. Het nieuwe logo toont de zelfstandigheid van SNS REAAL Fonds. Door het behoud van de caleidoscoop heeft het Fonds een duidelijke relatie met bank-verzekeraar SNS REAAL. aldus het persbericht.

Het nieuwe logo roept inderdaad niet meteen de asociatie op met SNS REAAL vanwege de overal toegepaste kleur blauw, er blijft wel een relatie aangezien de naam SNS REAAL en de caleidoscoop nog in het logo zitten. Van het logo is een langwerpige en een vierkanten variant gemaakt. Het logo oogt erg compact en vol, het langwerpige logo mag volgens de handleiding gebruikt worden tot 3mm hoogte en de vierkanten tot 11mm. Het logo wordt erg rommelig als deze klein neergezet word en ook is de caleidoscoop dan erg onherkenbaar. Het logo is wel beeldend en autonoom geworden, of dit logo ook tijdloos is zal de toekomst ons leren, voor nu geeft een in kapitale neergezet logo met volle letters me niet meteen dat gevoel.

Tags : Design, Logo, SNS, SNS REAAL Fonds

Delicious Facebook Linkdin Twitter Rstat Bookmarks Hyves

Gerelateerde artikelen

Laat gerust een reactie achter!