Home    DPC    Info

31-05-2010
Nieuw nationale nederlanden

Ongeveer een maand geleden introduceerde nationale nederlanden een nieuw logo. Helemaal in stijl met het nieuw logo heb ik het in kleine letters geschreven. Vanaf nu is het nationale nederlanden, ze zijn open en bescheiden. Zal iemand dit zien aan de kleine letters?

En het beeldmerk is ook veranderd. De ‘N’ wordt vanaf nu als het ware opgebouwd uit een veelvoud van verschillend geschreven letters N, zoals iedere klant die anders zou schrijven aldus het persbericht. Als je de reclame ziet zul je dit inderdaad zo ervaren, als je het geanimeerde logo op de website ziet zullen er misschien mensen zijn die dit zo zien, maar als je gewoon het logo in een ‘still’ ziet of op een brief dan komt dit niet uit de verf.

Wel is het logo rustiger, door de afgeronde hoekjes, meer en vooral zachtere tinten oranje. Het lijkt ook iets speelser, dit komt door de lijnen die door het logo heen lopen. Over de tekst nationale nederlanden twijfel ik of de rust komt door het rondere lettertype en het gebruik van meer witruimte tussen de letters. Of zou het enkel rustiger en minder statig lijken door het weglaten van de hoofdletters N.

Persoonlijk vind ik het logo een verbetering, ik denk alleen niet dat mensen bij het logo zullen denken aan: een verzekeraar met een menselijk gezicht, die bescherming biedt voor alles wat belangrijk is voor haar klanten. zoals ze in het persbericht blijkbaar wel hopen.

Een nieuw logo en elan zoals geïntroduceerd bij nationale nederlanden zijn mooi om te zien, maar zal het in combinatie met een marketingcampagne genoeg zijn om mensen uit te leggen dat de klant vanaf nu centraal staat bij hun bedrijf. De medewerkers en service zullen vooral belangrijk zijn bij het uitdragen van het menselijke gezicht van het bedrijf. Het is in ieder geval een stap in de goede richting, een degelijke restyling van een sterk merk.

Tags : Design, Logo, Website, Reclame, NN

Delicious Facebook Linkdin Twitter Rstat Bookmarks Hyves

Gerelateerde artikelen


1 gewaardeerde reactie's


Danny schreef op 07-10-2011 :

Mooi nieuw logo! Veel frisser maar tegelijkertijd ook stoer als kolkend lava:)


Laat gerust een reactie achter!