Home    DPC    Info

22-02-2012
Gemeente Heusden heeft nieuwe huisstijl

Op 14 februari presenteerde de gemeente Heusden een nieuw logo en een nieuwe slogan Dromen. Doen. Heusden. Bij deze introductie is de gemeente ook gestart met een dromenactie, waarbij iedereen zijn of haar droom kan doorgeven en ze gaan kijken of ze deze kunnen uitvoeren. We zijn steeds meer tegenover elkaar komen te staan in plaats van naast elkaar. Terwijl ik er van overtuigd ben dat we alleen gezamenlijk een aantrekkelijke samenleving kunnen creëren.

We zoeken doeners met een droom, aldus de loco-burgemeester Mark Buijs, die daarbij aangaf die dromen en initiatieven maximaal te zullen faciliteren. We zullen met een open blik naar initiatieven kijken en waar nodig de maximale mogelijkheden binnen wet- en regelgeving en regels op te zoeken. Ook al moeten we nee verkopen, dan moet onze klant het gevoel hebben dat we alle gedaan hebben om hem van dienst e zijn.

Het nieuwe logo lijk totaal niet op de oude, de tekst is in kapitalen en in een strak recht lettertype. Het kleurgebruik is veelzijdiger geworden en de drie groene blaadjes uit het oude logo zijn verdwenen. Het nieuwe logo is een versimpelde weergave van de gemeente vanuit de lucht. De gemeente plattegrond is omgezet in stippen, die verschillende kleuren hebben en onderling met elkaar verbonden zijn. Als je dit niet weet zul je het ook niet als zodanig herkenen, maar de meeste inwoners van de gemeente zullen de vorm ongetwijfeld wel herkennen. Het logo heeft een frisse en natuurlijke uitstraling en is ook multimediaal te gebruiken.

Tags : Design, Logo, Gemeente, Heusden

Delicious Facebook Linkdin Twitter Rstat Bookmarks Hyves

Gerelateerde artikelen

Laat gerust een reactie achter!