Home    DPC    Info

23-02-2012
Grolsch past verpakkingen aan

Grolsch kondigde afgelopen dinsdag aan haar bier wereldwijd in een nieuw opvallend jasje te steken. Deze nieuwe stijl inclusief de aanpassing van het logo was al doorgevoerd op de kratten en flesje van Grolsch die in 2007 al werden geintroduceerd, maar geld nu ook voor alle andere producten, waarmee het oude logo voorgoed verdwijnt. We wilden het lekkere en verfrissende karakter van ons bier nog meer laten terugkomen in de nieuwe verpakkingen van onze producten, zegt Jan Nales, Marketing Directeur bij Grolsch. Ook hadden we als doel zoveel mogelijk consistentie aan te brengen om de herkenning bij consumenten te vergroten en nog beter op te vallen in het drukke bierschap.

In alle nieuwe verpakkingen is een duidelijke modernisering van het label terug te zien die voor een frisse, stoere en dynamische uitstraling zorgt. Het logo is strakker en springt eruit door de witte achtergrond. Daarnaast is er consequent gebruik gemaakt van een levendige kleur groen en rode accenten. aldus het persbericht.

De nieuwe verpakkingen zijn allemaal voorzien van het vernieuwde logo, de kleur groen is lichter geworden en de schaduwranden onder de letters zijn dunner en korter geworden. De bladeren zijn lichtgrijs of zilverkleurig geworden, waardoor het rood meer opvalt en de aandacht toch meer op het woord Grolsch valt. Deze kleuren komen terug op de producten en het logo zelf is nog net zo herkenbaar en al helemaal ingeburgerd, maar valt wel iets meer op dan het oude.

Tags : Design, Logo, Bier, Koninklijk, Grolsch, Verpakking

Delicious Facebook Linkdin Twitter Rstat Bookmarks Hyves

Gerelateerde artikelen


2 gewaardeerde reactie's


bram schreef op 18-01-2014 :

weet iemand het kleur cq RAL nummer van de NIEUWE kleur Groen van Grolsch ???luke schreef op 27-01-2014 :

Hallo Bram,

Zo op het eerste gezicht komt RAL 6018 het dichtstbij in de buurt.

Groet Luke


Laat gerust een reactie achter!