Home    DPC    Info

24-02-2012
Alpro Soya wordt gewoon Alpro

Vanaf februari verschijnen twee nieuwe plantaardige drinks van amandelen of hazelnoten in de supermarkten, respectievelijk Alpro® Amandelmelk en Alpro® Hazelnootdrink. Het bedrijf dat met zijn merken Alpro® en Provamel® al dertig jaar bekend staat als dé pionier in sojaproducten, wil met dit bredere gamma meer plantaardige keuze bieden aan de consument. aldus het persbericht van Alpro. De consument heeft immers baat bij meer plantaardige variatie: plantaardig is niet alleen een trend maar wordt mainstream.

Deze nieuwe producten bevatten dus geen soja, maar zijn wel plantaardig en het huidige logo pasten er dus niet meer bij. Door deze versterking van zijn plantaardige positie wordt ook het Alpro-logo aangepast: de sojaboon werd vervangen door een zon die opkomt achter een groen blaadje, en het woord ‘Soya’ werd vervangen door de uitnodigende belofte: ‘Enjoy Plant Power’

Naast de door Alpro gemelde aanpassing valt het op dat de kleur blauw donkerder is geworden, met een highlight langs de bovenste rand van het logo. Ook is het lettertype van het logo aangepast voor een ronder, opvallender en beter leesbaar lettertype. Ook vallen de druppels op het blaadje op wat een fris gevoel oproept. Het nieuwe Alpro logo zal het komende jaar op alle verpakkingen van Alpro zichtbaar worden. Wanneer dat exact is hangt af van product en de voorraden in de winkels etc. waardoor het niet exact aan te geven is. We hopen eind 2012 met alle producten over te zijn.

Tags : Design, Logo, Alpro, Soya, Soja, Verpakking

Delicious Facebook Linkdin Twitter Rstat Bookmarks Hyves

Gerelateerde artikelen

Laat gerust een reactie achter!