Home    DPC    Info

31-05-2012
Nieuw logo voor Repsol

Repsol is een Spaanse olie- en gasmaatschappij en tankstationketen, ook sponsort het bedrijf onder andere het Repsol Honda Team, het officiële fabrieksteam van Honda. Afgelopen dinsdag introduceerde Repsol een nieuw logo, in het nieuwe logo zal de blauwe balk altijd in het wit worden weergegeven, dit gebeurde nu alleen als het logo op een donkere ondergrond stond. Het uitrollen van het nieuwe logo, dat vandaag begint met de presentatie van onze strategische plannen, zal in de komende maanden worden afgerond, niet alleen in onze communicatie, maar ook bij service stations, producten en diensten op elk gebied, zowel in als buiten Spanje. aldus het persbericht.

In die nieuwe huisstijl is de rotatie van de letters op meerdere plekken terug te vinden. De kleuren blijven globaal hetzelfde, alleen is het blauw donkerder. In het logo is er een kleurverloop, wat een 3d effect aan het logo geeft, ook is de golvende lijn van het blauw helemaal verdwenen. Het logo en het lettertype blijven herkenbaar, maar of het 3d effect altijd toepasbaar is valt te betwijfelen.

Repsol Honda Team

Links het huidige logo van Repsol op de Honda uit 2006 en rechts het oude logo van Repsol die werd gebruikt ter ere van de 40ste verjaardag als sponsor in het Wereld Kampioenschap op de Honda uit 2008. We zijn benieuwd hoe het 3d effect van het nieuwe logo er op de Honda's uit komt te zien en of dit al de eerst komende race te zien zal zijn of pas in het volgende seizoen.

Repsol evolution

Tags : Design, Logo, Oil, Evolution, History, Repsol

Delicious Facebook Linkdin Twitter Rstat Bookmarks Hyves

Gerelateerde artikelen


1 gewaardeerde reactie's


J Zebregs schreef op 03-01-2017 :

Graag wil ik u vragen of het mogelijk is reclamestickers aan te vragen van het merk Repsol. De mooie stickers op de Repsol loopmotor van onze kleinzoon zijn helaas beschadigd en graag zou ik ze vervangen. Met vriendelijke groeten, Janneke Zebregs, Spechtendaal 2, 2914EW. Nieuwerkerk ad IJssel


Laat gerust een reactie achter!