Home    DPC    Info

23-07-2010
Zomerhack 2010 gestart

Op webwereld is de Zomerhack 2010 gestart, op 23 juli begint de wedstrijd en deze bestaat uit 3 fases. De eerste fase duurt een week. Er is een " Ministerie van Obfuscatie dat gehacked mag worden, daar werken meerdere ambtenaren zoals Jeffrey van den Oetelaere tot Bunnik en Theo Hoogkamp. De bedoeling is om een geheim document te pakken te krijgen.

Natuurlijk vond ik het een leuke uitdaging en ik heb me dan ook geregistreerd bij webwereld en fase 1 al met succes doorlopen. Dit is de makkelijkste fase en is voor de meeste mensen dan ook wel uit te voeren. Op de speciale pagina kun je er meer over lezen https://secure.webwereld.nl/zomerhack.

Daar word je naar de webmail login van het " Ministerie van Obfuscatie doorverwezen, vanuit een mail kun je het intranet op.

Daar vind je deze leuke boodschap maar je moet natuurlijk wel inloggen om erop te komen.

Als je met succes kan inloggen ben je met de makkelijkste fase klaar en het koste mij niet meer dan 10 minuutjes. Al met al een goed idee om de wedstrijd uit te schrijven en misschien worden mensen dan bewuster van hun privacy en veiligheid.

Tags : Website, Beveiliging, Webwereld, Wedstrijd

Delicious Facebook Linkdin Twitter Rstat Bookmarks Hyves

Gerelateerde artikelen


5 gewaardeerde reactie's


Dennis schreef op 29-07-2010 :

Hoe heb je het 2e deel dan doorlopen?Arend Jan schreef op 30-07-2010 :

Dat heb ik vandaag gedaan.
http://www.shebanian.com/blog/17/Fase-2-van-de-hackwedstrijd/Daniel schreef op 11-09-2012 :

Hallo, ik was in staat om in te loggen webmail - maar waar vind ik de beheergedeelte van de website?Arend Jan schreef op 19-09-2012 :

Hallo Daniel, In een mailtje van Theo staat een link, ga daar eens heen en ga is spelen met het pageid.Mark schreef op 27-08-2014 :

Hoe ben je achter de naam van de hond gekomen, kan helemaal niks vinden in zijn twitter account :(


Laat gerust een reactie achter!