Home    DPC    Info

06-08-2010
Lucky Strike redesign

Het logo van Lucky Strike is aangepast, met een kaartje bijgevoegd in een pakje Lucky Strike’s werd het nieuwe logo gepromoot. Daar staat alleen dat het een frisser design is en word voor er gemeld dat het een milieuvriendelijke verpakking is gevuld met dezelfde sigaretten. Omdat er geen tabaksreclames meer gemaakt worden is het moeilijk om een nieuw logo en of je merk te promoten. De meeste niet Lucky Strike rokers zullen de wijziging dan ook niet snel gemerkt hebben.

Het logo heeft een grote verandering gekregen, de ondertitel It’s toasted is geschrapt. De letters zijn in het wit geprint in plaats van het klassieke zwart. Het hele logo is voorzien van een gloss en de witte en bruin groene cirkel zijn van positie gewisseld. Alleen de door Raymond Loewy aangepaste typografie en witte achtergrond blijven intact. Na het zien van dit pakje heb ik contact opgenomen met British American Tobacco voor meer informatie, vanwege richtlijnen konden ze niet veel meedelen behalve dat het logo groter en krachtiger is geworden en het symboliseert moderniteit.

Door de regels rond tabaksreclame kun je eigenlijk alleen marketing voeren doormiddel van het aanpassen van verpakkingen of het voeren van tijdelijke verpakkingen waar mensen het dan over hebben. Lucky Strike is tot nu toe een van de weinige merken die dit met succes doet met acties zoals, Lucky Times en nu de I Love campagne. Maar deze manier om aan het merkimage te bouwen zal waarschijnlijk overgaan er zijn nu al landen waar logo’s op pakjes verboden zijn.

Lucky Strike evolution

Tags : Design, Logo, Lucky Strike, Evolution, History

Delicious Facebook Linkdin Twitter Rstat Bookmarks Hyves

Gerelateerde artikelen

Laat gerust een reactie achter!