Home    DPC    Info

02-10-2012
Nieuw logo Bond tegen Vloeken

In april was de Bond tegen het Vloeken al in het nieuws. De Bond tegen het Vloeken ging het over een andere moderne boeg gooien. Uit onderzoek bleek dat 60 procent van de mensen een negatieve associatie heeft bij de organisatie. Dus werd er een andere campagne gestart, de bekende posters, waaronder die met de papegaai, verdwenen en werden vervangen door 4 ik ben tegen vloeken posters, ook werd het logo van de posters gehaald.

Op 1 september heeft de Bond de naam aangepast naar Bond tegen Vloeken en daarbij hoort natuurlijk een nieuw logo, het verkeersbord is verdwenen. Maar de papegaai is gebleven. Alleen zit hij niet meer stil, maar hij vliegt. Hij gaat eropuit. De bond gaat het land in. De papegaai is ons dierbaar. Voor veel mensen is de Bond tegen vloeken de club van de papegaai geworden. Hij mocht dus niet weg. zegt Wilfried Verboom, sinds 2011 directeur van de bond. De tekst staat niet meer in kapitalen en in een goed leesbaar lettertype.

Of met de nieuwe huisstijl de negatieve associatie bij veel mensen verdwijnt valt te betwijfelen, of de sinds 1917 bestaande bond ooit een positief imago krijgt valt ook te betwijfelen. Mensen vinden de reclames vervelend en toen de bond mensen op twitter aansprak op hun taal werd dit ook niet gewaardeerd, dit doet de bond dan ook niet meer. Toch heb ik liever deze aanpak dan gaan rellen en protesteren omdat je geloof beledigt is.

Tags : Design, Logo, Reclame, Bond, Bond tegen Vloeken

Delicious Facebook Linkdin Twitter Rstat Bookmarks Hyves

Gerelateerde artikelen

Laat gerust een reactie achter!