Home    DPC    Info

04-01-2013
Nieuw logo voor Stichting Vluchteling

Stichting Vluchteling heeft sinds kort een nieuw logo. Er waren meerdere redenen om voor een nieuw logo te gaan. Om te beginnen is de naam van onze organisatie wat groter leesbaar dan in het oude logo. Met name in kleinere printuitingen (bv krantenadvertenties) werd bij het oude logo de naam erg klein t.o.v. ons gironummer. Met het nieuwe logo is een en aander beter in balans.

Met de icoontjes van de vluchtende mensen (overigens deels gebaseerd op een bestaande nieuwsfoto uit Syrië) willen wij scherper duidelijk proberen te maken voor wie wij ons inzetten en ook het internationale karakter benadrukken, om ons zo wat duidelijker te onderscheiden van organisaties die zich inzetten voor asielzoekers in Nederland.

Tot slot spelen wij met het logo in op het verdwijnen van de bestaande rekeningnummers. Ook zonder het rekeningnummer 999 blijft het logo eventueel grotendeels overeind; wat bij het oude logo niet zo was, omdat daar echt het gironummer centraal stond. aldus Stichting Vluchteling.

Het nieuwe logo is inderdaad beter in balans en draait meer op de naam van Stichting Vluchteling dan om het gironummer, een slimme zet aangezien in de toekomst de bestaande rekeningnummers gaan verdwijnen. De kleuren zijn behouden, wel zijn de letters van de naam groter en in smallere, dikkere letters neergezet. De handgeschreven look van giro en de kale 999, zijn in een lettertype met schreef gezet, bij elkaar op een vlak en lijken op een afdruk van een stempel. Het nieuwe logo oogt prettig en ook de toevoeging van de vluchtende mensen maakt het logo duidelijker, niet het gironummer maar de vluchteling staat centraal.

Tags : Design, Logo, Hulp, Stichting, Vluchteling

Delicious Facebook Linkdin Twitter Rstat Bookmarks Hyves

Gerelateerde artikelen

Laat gerust een reactie achter!