Home    DPC    Info

24-01-2013
Nieuwe identiteit voor Solvay

Solvay stelt zijn nieuw bedrijfsmerk voor. Het symboliseert de diepgaande transformatie waarvoor de Groep koos. Het toont de sterke ambitie van Solvay om een referentie te worden op het gebied van duurzame chemie. Solvay koos het ontwerpbureau Vincenti Design voor de creatie van een nieuw visueel merk en de wereldwijde invoering hiervan. aldus het persbericht.

Wij wilden een merk dat staat voor knowhow, innovatie en moderniteit. Onze keuze viel op deze creatie omdat ze perfect het vermogen van de Groep om zich grondig te vernieuwen uitdrukt. Het S-embleem en het blauw zorgen voor een duidelijke band met de groepsgeschiedenis. aldus Michel Defourny, communicatiedirecteur van Solvay.

Het nieuwe logo diende trouw te zijn aan de geschiedenis van Solvay en tegelijk de brug te slaan naar de toekomst. Om die identiteit te bevestigen op basis van het oude logo, hebben we diverse modellen uitgewerkt waarbij we het blauw behielden, net als de S en de dynamiek die uitgedrukt wordt door de pijl en door de ovaal, die men terugvindt in de ellips van het nieuwe logo. Dit voorstel geeft de indruk van een driedimensionale sculptuur. Het model is met de computer uitgewerkt en lijkt vloeibaar én vast, net zoals de producten waar Solvay voor staat. zegt Laurent Vincenti, algemeen directeur van Vincenti Design.

Het nieuwe logo is bijna compleet anders, alleen het blauw is gebleven. De naam staat in een fris lettertype met afgeronde hoeken. De pijl en de ovaal zijn verdwenen en de nieuwe S is opvallend. Het logo is helemaal van deze tijd en wel even wennen. Als je hieronder de geschiedenis van het logo bekijkt lijkt het nieuwe logo wel een logische vervolg stap.

Solvay evolution

Tags : Design, Logo, Solvay, Chemie, Evolution, History

Delicious Facebook Linkdin Twitter Rstat Bookmarks Hyves

Gerelateerde artikelen

Laat gerust een reactie achter!