Home    DPC    Info

11-02-2013
De tweede update

We hebben goed nieuws, want dit weekend hebben we de tweede grote update neergezet en dat kun je uiteraard al zien. Voor bezoekers vanaf een telefoon of tablet is de site nog beter te bedienen en te lezen. Het schalen is netter en ook de gekoppelde items en de formulieren zijn anders neergezet. We zijn deze week nog wel bezig met kleine aanpassingen om alles voor elk device bedienbaar te maken. Ook hebben we code gemaakt voor het plaatsen van icoontjes op het startscherm van je OS. Dus in iOS, Android en Windows 8, kun je nu een starttile neerzetten. Hieronder twee screenshots van Windows 8 en Android 4 met ons starticoon.

De eerste update was het responsive maken van de site. De tweede is het perfectioneren van het gedrag van de site en de layout aanpassen. De derde die nog komt zal vooral over het cache van de server en de grote van de output zijn. We zijn nu in de hoeveelheid bytes iets gedaald, maar dat kan nog minder en dat scheelt ons en de mobiele gebruikers dataverkeer en laadtijd. Met deze nieuwe layout zetten we ook ons nieuwe logo neer. Het oude logo hebben we sinds 2008 in gebruik en het was tijd voor een nieuwe. Het nieuwe beeldmerk bestaat uit twee omgedraaide aanhalingstekens, deze worden op een egaal vlak of op een foto geplaatst. De naam is in onderkast neergezet en de letters a zijn afwijkend, net als in het vorige logo.

Met de derde update komt er ook een betere manier om onze hardware projecten kwijt te kunnen in onze blog en als het goed is hebben we dan de website maximaal geoptimaliseerd. Wel moeten we eerst nog onze 246 blogitems en 400 tags nalopen. Naast het feit dat we heel blij zijn met onze update waren we afgelopen week al zeer content met de conclusie van het College Bescherming Persoonsgegevens dat de cookiemuur van de publieke omroep illegaal is en ook zijn we gestart met een HDD-mod.

Tags : Design, Logo, Website, Mobiel, Modding

Delicious Facebook Linkdin Twitter Rstat Bookmarks Hyves

Gerelateerde artikelen


2 gewaardeerde reactie's


luke schreef op 11-02-2013 :

Nog niet alles is perfect, hier is het formulier en deze reactie niet ok.Michael schreef op 24-02-2013 :

Leuk dat er een app komt! Voor Windows 8.


Laat gerust een reactie achter!