Home    DPC    Info

08-04-2013
Logo voor fusiegemeente Alkmaar, Graft-De Rijp en Schermer

Op 1 januari 2015 is het zover; dan fuseren de gemeenten Alkmaar, Graft-De Rijp en Schermer. Daar gaat veel aan vooraf. De komende tijd wordt benut om intensiever samen te werken en gezamenlijk gemeentelijke taken uit te voeren. Verder onderzoeken de drie gemeenten welke voorzieningen in stand blijven in Alkmaar, Graft-De Rijp en Schermer. Vanaf 2015 is er één gemeente met één ambtelijke organisatie en één gemeenteraad. aldus het persbericht.

Knispel Multimedia uit De Rijp heeft een beeldmerk ontworpen dat de herkenbaarheid van het fusieproces versterkt en markeert dat vanuit één gedachte, één gezamenlijk doel en één bestuurlijke en organisatorische opzet wordt gewerkt aan de voorbereiding van de fusie. Zowel in de communicatie naar inwoners, regio- en buurgemeenten, Provincie en Rijk, maar ook naar de medewerkers, straalt het beeldmerk eenheid uit: aansprekend en wervend met daarin een typisch kenmerk van ieder van de drie gemeenten, samen het beste van stad en land... Het beeldmerk is tijdelijk en wordt tot 1 januari 2015 toegepast op alle fusiecommunicatie-uitingen.

Voor dit tijdelijke logo is er uit elk gemeentewapen een herkenbaar item gepakt, die samen het nieuwe tijdelijke logo vormen. De stijl en de kleuren zijn fris, de herkenbare items zijn op een strakke manier neergezet zodat ze ook samen een mooi geheel maken. De namen van de gemeenten zijn achter elkaar erboven gezet en de slogan eronder in kapitalen. Wat de nieuwe naam van de fusiegemeente gaat worden is nog niet duidelijk.

Theo Visser bedankt voor de tip.

Tags : Design, Logo, Huisstijl, Gemeente, Alkmaar, Graft-De Rijp, Schermer

Delicious Facebook Linkdin Twitter Rstat Bookmarks Hyves

Gerelateerde artikelen


2 gewaardeerde reactie's


Jan Devin schreef op 28-02-2014 :

Ik, als Alkmaarder, vind dit echt absurd lelijk. Een zogenaamd hip logo voor een stad met rijke historie als Alkmaar. Alkmaar zal de grote centrale stad blijven en dus vind ik dat het oude wapen behouden moet blijven en dat ook de naam gewoon gemeente Alkmaar moet blijven. Steden als Rotterdam, Amsterdam en Den Haag hebben toch ook naam en wapen behouden, terwijl er ook een hele groep omliggende dorpen is opgeslokt. Zo moet het met Alkmaar ook gaan. Alkmaar als centrale stad in de regio, met de kleine dorpen rondom.Joost schreef op 03-06-2015 :

Afschuwlijk! Dat je hier als designer achter kunt staan. Zoals Jan zegt, Waarom in godsnaam de andere dorpen meenemen in het logo? Alkmaar is leidend, heeft een prachtig wapen en historie. Belachelijke keuzes. Ik schaam me dood als Alkmaarder.


Laat gerust een reactie achter!