Home    DPC    Info

11-04-2013
Nieuw logo voor Port of Amsterdam

Het havenbedrijf heeft afgelopen weekeinde een nieuwe huisstijl ingevoerd. Het nieuwe logo van de nieuwe huisstijl prijkt onder meer bij de verkeerstoren en het sluisleidingcentrum bij het sluizencomplex in IJmuiden, op de patrouillevaartuigen en op de bewegwijzering in het havengebied. aldus het persbericht begin april.

De Amsterdamse haven is de vierde haven van Europa en groot in de overslag en verwerking van energieproducten. Het Noordzeekanaalgebied slaat jaarlijks bijna 100 miljoen ton goederen over waarvan 77 miljoen ton in de haven van Amsterdam. In de havenregio werken in totaal 55.000 mensen bij bedrijven in de haven of haven gerelateerde bedrijven. Daarvan werken zo’n 23.000 mensen in Amsterdam.

Havenbedrijf Amsterdam NV wil als Port of Partnerships groeien door inspirerende en intensieve samenwerking met partners, op regionale, nationale en internationale schaal. Het havenbedrijf heeft een groeiambitie waarbij ze als slimme haven op een duurzame, innovatieve manier waarde wil toevoegen voor klanten en omgeving.

Het niewe logo is een aanpassing van het bestaande logo. De nieuwe stijl is vooral bedoeld om de verzelfstandiging van het havenbedrijf duidelijk te maken, het havenbedrijf is sinds 1 april geen onderdeel meer van de gemeente Amsterdam. Het lettertype is niet aangepast en de tekst is iets lichter neergezet, in het rood is er port of partnerships onder gezet. Het herkenbare logo van Amsterdam is aangepast in een X met een rode stip met een lege rand eromheen. Op het wit staat het logo erg mooi, met een donkere ondergrond is het wat slechter herkenbaar.

Tags : Design, Logo, Huisstijl, Haven, Port of Amsterdam

Delicious Facebook Linkdin Twitter Rstat Bookmarks Hyves

Gerelateerde artikelen

Laat gerust een reactie achter!