Home    DPC    Info

02-05-2013
Nieuw logo Port of Den Helder

De haven van Den Helder is na een verzelfstandigingsproces op 1 januari 2013 als een overheids-NV van start gegaan. Met de introductie van een nieuw logo wil NV Port of Den Helder zich onderscheiden als toonaangevende kennis- en servicehaven op het gebied van offshore energie en defensiegerelateerde industrie. Algemeen directeur Martin Bosch: Onze kernboodschap is: bestemming zee. De zee wordt door velen gebruikt als een weg om van haven A naar haven B te komen. Voor onze haven is de zee een doel op zich. Port of Den Helder brengt mensen, kennis, veiligheid en materialen naar zee.

Voorafgaand aan het ontwerp heeft NV Port of Den Helder in dialoog met de omgeving verkend wat de basiswaarden van de haven zijn. Op basis van de kernwaarden innovatief, stevig, verbinden, maritiem, extern en open is het nieuwe logo ontworpen. Het blauwe beeldmerk is de seinvlag P uit het maritiem alfabet. Wij zijn een stevige Port met een hoofdletter P. Je kunt het beeld ook zien als een venster, waardoor wij onze blik naar buiten richten, verduidelijkt Bosch.

De nieuwe visuele identiteit van NV Port of Den Helder is ontworpen door Thonik. Het ontwerpbureau kwam na een pitch als winnaar uit de bus. De ontwerpster Marieke de Beurs-Brommersma komt van Texel en vindt het prachtig om aan de identiteit van Port of Den Helder bij te dragen. Hiervoor was de Port of Den Helder een onderdeel van de gemeente Den Helder, met een eigen logo gaat de Port of Den Helder ook echt zij eigen weg. Het nieuwe logo is strak, herkenbaar en de letters zijn duidelijk. Het blauwe vlak kan zowel een venster symboliseren als de maritieme letter P, ook is het blauwe vierkant breed inzetbaar. Het logo van NV Port of Den Helder wordt de komende tijd verder uitgewerkt in een compleet nieuwe huisstijl. aldus het persbericht.

Tags : Design, Logo, Huisstijl, Thonik, Haven, Gemeente, Den Helder

Delicious Facebook Linkdin Twitter Rstat Bookmarks Hyves

Gerelateerde artikelen

Laat gerust een reactie achter!