Home    DPC    Info

29-10-2010
Freo maakt het gewoon

Freo heeft een nieuwe identiteit die de kernwaarden moet uitstralen. Freo wil zo inspelen op de tijdgeest na de crisis waarin het voor financieel dienstverleners steeds belangrijker wordt om duidelijk aan te geven waar ze voor staan. aldus het persbericht. Freo wil met de nieuwe identiteit lenen weer gewoon maken.

Het nieuwe logo is simpeler er zitten geen kleurverlopen meer in. Het lettertype is simpeler geworden en de glans is uit het logo. Het logo staat inderdaad voor de kernwaarde eenvoud. Dit komt overeen met de zin dat lenen weer gewoon word. Dit logo is gewoontjes en zal zeer waarschijnlijk niet goed opvallen. Om de negatieve associaties die er momenteel zijn met lenen weg te nemen zal er helaas voor Freo meer moeten gebeuren als een vernieuwd identiteit. Zolang er nog een kredietcrisis is en DSB bank klachten nog regelmatig het nieuws beheersen zal dit geen zoden aan de dijk zetten. Het enige wat de nieuwe identiteit uitstraalt is dat het bedrijf gewoontjes is, in mijn ogen niet de beste marketingszet voor een bedrijf wat de beste krediet verstrekker van 2010 is volgens independer.

Tags : Design, Logo, Website, Bank, Freo, Independer

Delicious Facebook Linkdin Twitter Rstat Bookmarks Hyves

Gerelateerde artikelen


1 gewaardeerde reactie's


Tineke schreef op 24-10-2011 :

Mooi nieuw logo! Een stuk frisser, en betrouwbaarder net wat een bank nodig heeft naar mijn idee... Mijn ervaringen met Freo zijn ook goed!


Laat gerust een reactie achter!