Home    DPC    Info

21-11-2013
Súdwest-Fryslân is nu SWF

Súdwest-Fryslân heeft een nieuwe huisstijl, de huisstijl is ontwikkeld door VosLibert merk & activatie uit Leeuwarden. De vorige huisstijl bestond uit een tijdelijk logo dat ten tijde van de voorbereidingen van de herindeling van 1 januari 2011 is ingesteld. Súdwest-Fryslân is nu bijna drie jaren verder en een grote speler in Fryslân, maar ook in Nederland. En bij die positie hoort ook een professionele uitstraling. Een uitstraling die niet zomaar is gekozen, maar duidelijk maakt waar Súdwest-Fryslân voor staat. aldus het persbericht.

Het logo bestaat uit een beeldmerk en een woordmerk. Het beeldmerk bestaat uit de drie letters SWF. Súdwest-Fryslân onderscheidt zich van anderen door de combinatie van dorpen en steden, water en land en de krachtige wijze waarop deze met elkaar verbonden zijn. De rode S staat voor dorpen en steden, de blauwe W voor het overal aanwezige water dat dorpen en steden met elkaar verbindt, de groene F staat voor het land. Het woordmerk is de gemeentenaam met de nadruk (door gebruik van cursief en vet) op de geografische ligging in de provincie Fryslân. aldus de gemeente.

Het nieuwe logo is strak en mooi uitgewerkt, bij het twitter account wordt alleen de afkorting SF gebruikt. De nieuwe website van de gemeente is ook in dezelfde stijl uitgevoerd en ziet er netjes en overzichtelijk uit. Persoonlijk denk ik dat de F bovenin een extra pootje moet krijgen want ik dacht eerst dat er SWT stond, van SúdWesT, pas toen ik het persbericht las, kwam ik tot de ontdekking dat het de F was.

Tags : Design, Logo, Website, Gemeente, SWF, Súdwest-Fryslân

Delicious Facebook Linkdin Twitter Rstat Bookmarks Hyves

Gerelateerde artikelen

Laat gerust een reactie achter!