Home    DPC    Info

03-11-2010
ND gaat compact

Deze week is het Nederlands Dagblad overgegaan op het berlinerformaat dit werd door verschillende media gemeld, de nieuwe huisstijl kwam daarbij meestal niet aanbod. Het logo van het Nederlands Dagblad is vanaf nu gewoon nd©. Het ND heeft als pay off: de Krant met de C. Deze C staat – hoe kan het anders – voor Christelijk aldus het persbericht. Ook worden de termen Complementair, Compact en Copyright gebruikt voor de C.

Toen ik de krant zag was mijn eerste associatie met nrc next. Er is gekozen voor de al veelgebruikte afkorting ND met daarbij de C in een cirkel, het copyright symbool. De n en de d zijn in kleine letters en de d is zwaarder als de n. De c staat er echt als copyright symbool bij en de kleuren zijn uit het logo verdwenen.

Met deze metamorfose wordt het ND opnieuw op de kaart gezet, bij haar huidige lezers en daarnaast om nieuwe lezers aan te trekken. De christelijke achtergrond van het dagblad blijft uitgangspunt. aldus het persbericht. Meer lezers werven door een moderne uitstraling neer te zetten klinkt logisch, maar om op datzelfde moment een betaalmuur invoeren zal waarschijnlijk het aantal lezers niet ten goede komen.

Tags : Design, Logo, Website, Nederlands Dagblad, ND, Pers

Delicious Facebook Linkdin Twitter Rstat Bookmarks Hyves

Gerelateerde artikelen

Laat gerust een reactie achter!