Home    DPC    Info

05-12-2016
Mission 1337 testje logisch nadenken

Tweakers en Capgemini hadden in november een leuke actie bij vier onderwijsinstellingen om developers een kleine uitdaging te geven namelijk Mission 1337. Nu kon je deze uitdaging ook zelf doen, deze bestond uit de echte mission en de after code challenge. De echte mission is vooral een leuk testje logsiche nadenken voor developers, met het opzoeken van broncode en soms het manipuleren daarvan tot het aanvullen van gedichtjes.

Ook het omdraaien van variabele, URL manipulatie en een rekensom kwam aan bod. De after code challenge bevatten meerdere vragen waarbij je enkel moest aangeven wat de leesbare code ging doen. Daarbij was de code uiteraard niet gemaakt om zo duidelijk een leesbaar mogelijk te zijn. Zo werd er gespeeld met recursiviteit en code obfuscation om het lastiger te maken.

Bij de vragen werden verschillende programmeertalen gebruikt zoals, JavaScript, Python en PHP. Waarbij vraag 5 bestond uit 59 regels code met daarin 4 classes. Wel leuk om te doen, maar voor een afgestudeerde developer zou het geen moeilijk spelletje mogen zijn.

Tags : Wedstrijd, Tweakers, Capgemini

Delicious Facebook Linkdin Twitter Rstat Bookmarks Hyves

Gerelateerde artikelen

Laat gerust een reactie achter!