Home    DPC    Info

03-01-2017
Nieuw logo gemeente Staphorst

Gisteravond is er tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Staphorst een nieuw logo gepresenteerd. Het nieuwe logo is sterk verbonden met de symboliek uit het gemeentewapen. In het nieuwe logo zijn het schild en de drie torens te zien uit het gemeentewapen. Alleen zijn de torens niet naast elkaar, maar voor elkaar geplaatst. Daardoor kun je er het achter elkaar bouwen van de boerderijen in perspectief in zien. Daarnaast valt ook de lintbebouwing te herkennen, doordat het logo voor een groot deel bestaat uit een lijn.

Het nieuwe logo bestaat dus uit een nieuw beeldmerk met daarbij de naam van de gemeente. Het cursieve stuk is nu rechtgezet. De letters zijn ook in het donker blauw uitgevoerd en er is gekozen voor een lettertype met schreef. Met het logo zou je in de huisstijl en website veel kunnen doen door de vorm en de kleuren, maar het zal nog even duren voordat deze er zijn. Het gemeentewapen blijft zichtbaar in officiële documenten en op de voorgevel van het gemeentehuis. De plaquette op de voorgevel is opnieuw geschilderd, aangezien de kleuren niet overeen kwamen met het officiële besluit uit 1816. Het logo wordt in het eerste kwartaal doorgevoerd. Dat betekent dat het briefpapier, de enveloppen, de vlaggen, de website en dergelijke er anders uit gaan zien.

Update
Na contact met de gemeente Staphorst zijn we te weten gekomen dat het nieuwe logo ontwikkeld is door Das Idee uit Meppel. Voor alsnog heeft Das Idee nog niet gereageerd op onze vragen.

Tags : Design, Logo, Gemeente, Staphorst, Das Idee

Delicious Facebook Linkdin Twitter Rstat Bookmarks Hyves

Gerelateerde artikelen

Laat gerust een reactie achter!