Home    DPC    Info

14-01-2017
CBP is Autoriteit Persoonsgegevens

Ard van der Steur, minister van Veiligheid en Justitie en Jacob Kohnstamm, voorzitter van de Autoriteit Persoonsgegevens hebben na een toelichting op de nieuwe taken en de nieuwe naam het logo van de Autoriteit Persoonsgegevens onthuld. Per 1 januari is de naam van het College bescherming persoonsgegevens (CBP) veranderd in Autoriteit Persoonsgegevens. Vanaf dit moment kan de Autoriteit Persoonsgegevens boetes opleggen en zijn organisaties verplicht ernstige datalekken direct te melden aan de toezichthouder. aldus een persbericht.

Het logo van de Autoriteit Persoonsgegevens visualiseert een gezicht, een profiel dat is opgebouwd uit voorwerpen die de beleidsthema’s van de Autoriteit Persoonsgegevens illustreren. Dit maakt duidelijk dat de bescherming van persoonsgegevens met vrijwel alle facetten van het leven is verbonden. “Je voorkeuren, je voorliefdes of bijvoorbeeld je medische gegevens horen bij jou. Vooral in de online wereld laten mensen onontkoombaar veel van deze persoonlijke informatie achter als digitaal voetspoor” licht Kohnstamm toe. “Deze zaken vormen mede wie je bent. Het is jouw spoor. Dat moet beschermd worden en je gegevens mogen bijvoorbeeld niet zomaar, zonder dat je het weet, gebruikt worden. De Autoriteit Persoonsgegevens staat voor het grondrecht op bescherming van persoonsgegevens”.

Het logo past bij de nieuwe naam en de nieuwe taken die ze hebben. Er is gekozen voor een donkere kleur en letters in kapitalen, dit zorgt ervoor dat het ook logo autoriteit uitstraalt. Of daarmee de Autoriteit Persoonsgegevens ook daadwerkelijk meer gaat bereiken bij bedrijven zoals Facebook en Google dan het College bescherming persoonsgegevens is maar de vraag. Ze kunnen wel hogere boetes geven en ook zijn bedrijven nu verplicht om ernstige datalekken te moeten melden.

Tags : Design, Logo, Beveiliging, Autoriteit Persoonsgegevens

Delicious Facebook Linkdin Twitter Rstat Bookmarks Hyves

Gerelateerde artikelen

Laat gerust een reactie achter!