Home    DPC    Info

12-01-2011
Slochteren is aardgas

Sinds 7 januari heeft de gemeente Slochteren een nieuwe huisstijl. Na 25 jaar word het oude beeldmerk vervangen voor een nieuwe. Het nieuwe gezicht, een creatieve vertaling van het kunstwerk van Marc Ruygrok in de middenberm van de A7 ter hoogte van Kolham, symboliseert hetgeen Slochteren zo bekend van is: de vondst van het aardgas ruim 50 jaar geleden. aldus het persbericht. Slochteren is aardgas.

Het kunstwerk is in 2009 onthuld door koningin Beatrix, precies 50 jaar nadat vlakbij deze plaats in 1959 het eerste Groningse aardgas werd aangeboord. Het stelt een aardgasmolecule voor en bestaat uit een blauwe koolstofatoom en vier zilveren waterstofatomen. Het beeld is sinds 7 januari het beeldmerk van de gemeente Slochteren geworden.

Het nieuwe logo is een matte weergaven van het beeld, een aardgasmolecule als symbool voor de gemeente Slochteren. De blauwe S zal verdwijnen, het nieuwe logo is moderner en herkenbaar. Het grote minpunt aan dit logo is dat de gemeente Slochteren misschien wel gekoppeld word met aardgas, maar de meeste mensen geen enkel idee hebben hoe een aardgasmolecule eruit ziet. Gelukkig zullen de meeste bewoners van de gemeente Slochteren de aardgasmolecule al een keer gezien hebben, aangezien deze er als sinds 2009 staat.

Tags : Design, Logo, Gemeente, Slochteren

Delicious Facebook Linkdin Twitter Rstat Bookmarks Hyves

Gerelateerde artikelen

Laat gerust een reactie achter!