Home    DPC    Info

26-02-2011
DSM krijgt nieuwe identiteit

DSM heeft een nieuwe identiteit. Met de presentatie van de jaarcijfers over 2010 werd ook meteen de nieuwe identiteit gepresenteerd, een nieuwe huisstijl met een nieuw logo. De website is ook al in de nieuwe kleurrijke stijl uitgevoerd. Deze logo wijziging is bedoeld om de verandering van een chemie bedrijf naar een veelzijdiger bedrijf af te ronden.

Het nieuwe logo is voller, drukker, kleurrijk en veelzijdig. In het midden is nog de oude zeshoek terug te vinden. Naast het logo zijn de letters ronder en hebben deze nu een zachtere kleur blauw. Ook de slogan Bright science. Brighter living. is aan het logo toegevoegd. Het nieuwe logo geeft een vriendelijke uitsraling en zoals de huisstijl op de site is doorgetrokken geeft het haast een vrolijk gevoel. Naast veelzijdiger en kleurrijk is het nieuwe logo ook minder autoritair en straalt meer plezier uit dan het oude logo. De slogan haakt in op deze uitsraling. Het nieuwe logo lift niet mee op de herkenbaarheid die het oude logo had en dat is toch wel een nadeel.

Tags : Design, Logo, Website, DSM, Chemie, Koninklijk

Delicious Facebook Linkdin Twitter Rstat Bookmarks Hyves

Gerelateerde artikelen


3 gewaardeerde reactie's


Paul Muller schreef op 18-03-2011 :

het logo lift wel gedeeltelijk mee op de herkenbaarheid van het oude logo. En dat vind ik het kanpste van het ontwerp> De oude zeshoek zolas u die noemt is een begrip in de chemische wereld. het heeft te maken met de benzeen ring, en dit is toch wel terug te vinden in het neiuwe logo.Arend Jan schreef op 21-03-2011 :

De benzeenring is inderdaad terug te vinden in het nieuwe logo, maar is in tegenstelling tot de oude niet meteen de eerste vorm die je ziet staan. En dat maakt het in mijn ogen toch minder herkenbaar.smaakpolitie schreef op 21-03-2011 :

1e reactie: Trendy flutlogo. 2e reactie: zonde van het oude logo. 3e reactie: maar snel die DSM aandelen dumpen, dit is het begin van het einde...


Laat gerust een reactie achter!