Home    DPC    Info

01-03-2011
Skoda's nieuwe logo

Per 1 maart 2011 heeft Skoda een nieuw logo. Wij willen niet alleen met onze toekomstige modellen, maar ook in de manier waarop wij ons aan de buitenwereld presenteren, duidelijk maken waar we voor staan. Skoda bouwt aantrekkelijke, eerlijke auto's die waar voor hun geld bieden, vol slimme ideeën zitten en aan hoge kwaliteitseisen voldoen. Dat brengt ons corporate design visueel tot uitdrukking. Tegelijkertijd maakt de huisstijl duidelijk dat we een mooie, 110 jaar oude historie hebben, dat we ervoor openstaan om nieuwe wegen in te slaan en dat we ook internationaal een belangrijke partij zijn. Skoda is flink aan het veranderen. Doordacht en stap voor stap, maar onmiskenbaar. Ons nieuwe autodesign en het nieuwe corporate design bewijzen dat. We onderstrepen er onze toekomstplannen mee. aldus Jürgen Stackmann.

Het nieuwe logo maakt gebruik van een andere kleur groen en er is meer open ruimte in het logo. De pijl is groter en de vermelding Skoda Auto is uit de cirkel gehaald. Ook het lettertype is aangepast, het is iets strakker en duidelijk leesbaar. Naast het logo word deze huisstijl verder doorgetrokken in het ontwerp van de auto's, maar ook in een nieuwe dealerhuisstijl.

Het nieuwe logo lijkt qua vorm meer op het in 1926 geïntroduceerde logo dan op zijn voorganger. Nu is dit logo echter voorzien van chroom en een andere kleur groen. Op de auto zelf zal het logo echter chroom en zwart zijn in plaats van groen. Dit logo zal vanaf 2012 op de auto's aanwezig zijn.

Skoda evolution

Tags : Design, Logo, Huisstijl, Skoda, Automotive

Delicious Facebook Linkdin Twitter Rstat Bookmarks Hyves

Gerelateerde artikelen

Laat gerust een reactie achter!