Home    DPC    Info

15-04-2010
Het logo voor VREA

Een logo ontwerpen is een proces waarbij je in nauw overleg met een klant tot een eind resultaat komt. In de eerste opzet had ik een stuk of 20 ontwerpen gemaakt, dat terug gebracht naar 4. Na overleg met klant is daar uiteindelijk het logo uitgekomen, wat past bij de klant.

De kapitale letter stralen degelijkheid uit en openheid uit dankzij de openingen in de R en A. Het beeldmerk daarnaast symboliseert alles wat VREA doet. Het is een cirkel wat associaties oproept als kern, middelpunt en centraal. De gekantelde pijl roept associaties op als wegwijzer, richting en vooruitgang. En dat past precies bij de werkzaamheden. Training, coaching en advies, tot de kern van de zaak komen en dan vooruitgang boeken.

Het kleurgebruik roept dankzij de kleuren groen rust en kalmte op en paars staat voor passie, inventiviteit en originaliteit.

Op het bijbehorende visitekaartje en op de website staan rechtsonder meerdere cirkels in verschillende tinten paars, waarbij enkele cirkels het beeldmerk bevatten. Bij de website worden rechtsboven hetzelfde tafereel getekend met de groene tinten. Het beeldmerk wordt op deze manier vaker benadrukt in de lay-out en daardoor sneller herkend.

Tags : Design, Logo, VREA

Delicious Facebook Linkdin Twitter Rstat Bookmarks Hyves

Gerelateerde artikelen

Laat gerust een reactie achter!