Home    DPC    Info

17-05-2010
Het Kruidvat logo

Al sinds dat het Kruidvat een nieuw logo introduceerde heb ik mij erover verbaast. Dat bolletje met 5 stippen wat is dat precies.

Op de meeste design of reclame blogs word het logo erg bekritiseerd. Het commentaar vind ik begrijpelijk, maar het logo past bij het imago van het Kruidvat.

Het rondje met de 5 stippen, zal waarschijnlijk een K moeten symboliseren, maar zoals de meest blogs schrijven lijkt het ook wel erg op een is groter dan teken. Het kruidvat is groter dan... dan wat? Ook anderen zeggen dat het wel erg op een pijl naar links lijkt. Op de website kruidvat.nl werkt het logo ook als knop om naar het begin terug te gaan en daar lijkt het ook heel logisch.

Waarom dan toch deze blog als alles al gezegd is. Ik keek op de website van SVT, het bedrijf die het design gedaan heeft en las daar het volgende; Ook voor Kruidvat belangrijke waarden als actie en voordeel moeten gerepresenteerd worden in het nieuwe logo. Daarom is besloten om de kleur rood en het schild te houden.. Het is dus een schild... nou snap ik er echt niks meer van.

Tags : Design, Logo, Reclame, Kruidvat

Delicious Facebook Linkdin Twitter Rstat Bookmarks Hyves

Gerelateerde artikelen


3 gewaardeerde reactie's


Peter schreef op 19-06-2011 :

Het "<" symbool staat niet voor groter dan, maar voor kleiner dan. Het bekende ezelsbruggetje je kan van dit symbool namelijk heel makelijk de letter "K" maken door er een streepje voor te zetten "|<" Dus wellicht dat ze juist bedoelen kleiner dan, en dat dit dan een verwijzing is naar de prijzen van de producten (ze willen vast uitstralen dat ze kleine(re) prijzen hebben dan anderen.Arend Jan schreef op 21-06-2011 :

Ik kan me voorstellen dat ze kleinere prijzen willen uitstralen. Helaas hebben ze zichzelf aan de grootste kant van het wiskunde vergelijkings symbool gezet. Waarmee "Kruidvat" dus groter is dan elke waarde die je ervoor zet.Jeffrey schreef op 17-06-2016 :

Het heeft inderdaad meerdere betekenissen. In eerste is het de K van Kruidvat, daarbij staat de K voor kleine prijzen (goedkoop) en het teken wat er mee gemaakt wordt is het teken voor minder, dus goedkoper. Wij maken wel is producten voor de Kruidvat zoals strandballen bedrukken en zonnebrillen bedrukken met logo en het logo was in eerste instantie vrij breed waardoor het lastig was te drukken op veel producten of het kwam er klein op te staan. Nu is het logo een stuk beter te drukken.


Laat gerust een reactie achter!