Home    DPC    Info

19-01-2013
Weekbladpers Tijdschriften wordt Weekbladpers Media

Weekbladpers is al decennia lang sterk in het uitgeven van tijdschriften voor cultureel en politiek geïnteresseerde lezers. Met onze titels Happinez, Vrij Nederland, Opzij, Psychologie Magazine, Yoga Magazine, de Liefde, J/M voor Ouders, Hoe overleef ik… en Runners World bereiken wij een doelgroep van ruim 1,4 miljoen maatschappelijk bewuste, welstandige en weldenkende consumenten. Naast printuitgaves bestaan onze multimediale merken uit producten zoals websites, nieuwsbrieven, apps, webshops, online cursussen en evenementen. De naam Weekbladpers Media sluit beter aan bij deze multimediale portfolio en onze ambities. aldus het persbericht.

Bij een nieuwe naam hoort ook een nieuw logo, dat onze ziel weerspiegelt. Koeweiden Postma ontwikkelde een ontwerp dat hierop aansluit. De aanhalingstekens in het logo dienen als metafoor voor ‘opinie’ of ‘boodschap’. De strepen symboliseren content, terwijl het lettertype (typewriter) een knipoog is naar het journalistieke vakmanschap.

Het nieuwe logo is modern, fris en strak. De kleur rood is verdwenen en de kleur blauw in het nieuwe logo is lichter. De lijnen met de aanhalingstekens passen goed bij een uitgever of contentmaker. Het typewriter lettertype roept inderdaad een associatie op met de journalistiek van lang geleden. De combinatie tussen modern en klassiek in het nieuwe logo is niet storend en het vult elkaar mooi aan, en een mooi strak logo is het resultaat.

Tags : Design, Logo, Weekbladpers, Tijdschriften, Media

Delicious Facebook Linkdin Twitter Rstat Bookmarks Hyves

Gerelateerde artikelen

Laat gerust een reactie achter!