Home    DPC    Info

23-06-2014
Oranje Thuisbezorgd.nl is geen WK actie

Tijdens het kijken naar het WK, kwam er naast een Kruidvat logo met een voetbal ook een oranje Thuisbezorgd.nl logo langs in het reclameblok. De afwijking ten opzichte van het normale Thuisbezorgd.nl logo vonden we wel zo groot dat we er toch even naar keken. Sinds begin juni is er een oranje Thuisbezorgd.nl logo en dit is geen WK actie, dit is een serieus redesign. Net als 2 jaar geleden Ordina met het EK naar een oranje logo ging, maar dat was wel met het motto Ordina houdt van Oranje.

De verhouding van het oorspronkelijke logo bleek in de praktijk een aantal problemen met zich mee te brengen. “Als de bezorgers op de scooter voorbij snellen, is Thuisbezorgd.nl bijvoorbeeld niet meer leesbaar” aldus Eelco. “In het design van het nieuwe logo hebben we Thuisbezorgd.nl dan ook leesbaarder kunnen maken.” Het oorspronkelijke logo met huis, vork en mes náást elkaar liet dat niet toe. Grappig detail: het nieuwe logo is iets ronder en krijgt daardoor een meer ‘eetbare uitstraling’. Ook het font moest voor de nieuwe identiteit plaats maken voor een met de hand ontworpen woordmerk. aldus Mirabeau in hun persbericht.

Het nieuwe logo is nog steeds herkenbaar, de mes en vork staan op het huis, wat iets ronder is, ook de schoorsteen is van kant gewisseld en het nieuwe lettertype is duidelijk en goed leesbaar. Alleen het moment om een oranje logo uit te rollen vinden we iets minder gelukkig gekozen. In de reclame is ook het lied Oranje waar ik van houd te horen, maar waar Ordina naar oranje ging om aan te geven dat ze eche Nederlands waren, heeft Thuisbezorgd.nl het oranje uit hun logo gewoon behouden.

Tags : Design, Website, Logo, Thuisbezorgd.nl, Mirabeau

Delicious Facebook Linkdin Twitter Rstat Bookmarks Hyves

Gerelateerde artikelen

Laat gerust een reactie achter!